venerdì 3 maggio 2024

Bovale Sardo

Bovale Sardo
The term " Bovale " identifies two vines, Bovale Sardinian and Bovale of Spain also said Bovale great, both arrived in Sardinia from the Iberian peninsula around 1300. Recent scientific findings are supported by genetic analyzes confirm the significant differences between the two varieties Bovali. The Sardinian Bovale find it in almost all wine-growing areas of Sardinia but finds its best expression in the sunny wine, loose ground Mandrolisai in the province of Nuoro and Oristano land area of Terralba The resulting wine is characterized by its richness in extract in alcohol and to polyphenolic complexity, particularly if obtained from vineyards planted as trees Sardinian and late harvests. Blended with Monica and Cannonau enters Doc Mandrolisai; with the great Bovale in Doc Campidano of Terralba or Terralba.
©Intour Project - sant'Antonio di Gallura (OT) p.iva 02429980903 c.f. RCCBTS68D43B354H - tutti i diritti sono riservati
powered by Infonet Srl Piacenza

Privacy Policy
Questo sito o gli strumenti terzi da questo utilizzati si avvalgono di cookie necessari al funzionamento ed utili alle finalità illustrate nella cookie policy. Se vuoi saperne di più o negare il consenso a tutti o ad alcuni cookie, consulta la cookie policy.
Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina, cliccando su un link o proseguendo la navigazione in altra maniera, acconsenti all’uso dei cookie.
Maggiori informazioniOK